Grusomhetens Teater | I is Another – Rimbaud i Afrika skal til Teheran, Iran
4433
post-template-default,single,single-post,postid-4433,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-3.0
 

Blog

I is Another – Rimbaud i Afrika skal til Teheran, Iran

  |   aktuelt, Nyheter

Dramatic Arts Center of Iran (DAC) har invitert Grusomhetens Teater med forestillingen «I is Another-Rimbaud i Afrika» til 37th Fadjr International Theater Festival 2019 i Teheran, Iran.

 

Fadjr International Theater Festival er Irans viktigste offisielle begivenhet i musikk, teater og film. Denne internasjonale festivalen arrangeres årlig og inviterer en rekke nasjonale og internasjonale kunstnere og institusjoner hvert år. Festivalen tiltrekker seg et svært høyt antall publikum som samles rundt for å se de siste iranske produksjoner, samt arbeider av internasjonale artister i en rekke serier, forestillinger og konserter. Hver festival avsluttes med en utdelingsseremoni hvor kunstnere og produsenter i flere kategorier av nasjonal og internasjonal konkurranse feires og tildeles. Fadjr Theatre Festival er en av de eldste løpende årlige teaterhendelser i Midtøsten som gir en sjelden og begrenset mulighet for utenlandske observatører til å bli kjent med evnen og varianter av det iranske teatret og holde samtaler med iranske kunstnere.

 

Grusomhetens Teater skal spille to forestillinger  på Iranshahr Complex Hall den 21. og 22. februar 2019.

 

Forestillingen hadde sin premieren på Grusomhetens Teater den 26 januar i 2017, med siste spilledag 11 februar 2017. Det ble spilt også på Theater Xcai i Tokyo, Japan i september 2017, og på Bedales Theater i Petersfield, UK i januar 2018. 

 

Det handler om det siste kapittel i den franske dikter Arthur Rimbauds (1854-1890) liv som handelsmann i Øst-Afrika. Om hvordan en storslått dikter forlot sitt kunstnerskap for å bli handelsmann på et annet kontinent. Rimbaud i Afrika setter spørsmål ved hvilken rolle kunst spiller i samfunnet. Hva fant Rimbaud som kaffe og våpenselger som ikke poesien kunne fremskaffe? Kan et eventuelt svar på dette ha betydning for oss i dag?

 

Regi og manus: Lars Øyno

Medvirkende: Hanne Dieserud, Live Noven, Miguel Steinsland, Kirsti Sørlie Hansen, Henriette Blakstad, Gaute Næsheim, Kristiane Nerdrum Bøgwald, Jade Francis Haj, og Lars Pedersen.

Lys: Jan Skomakerstuen

Kostymer: Gjøril Bjercke Sæther

Produsent: Claudia Lucacel

 

Festival website: http://fitf.ir/en

Mer info om «I is Another – Rimbaud i Afrika» : https://www.grusomhetensteater.no/portfolio_page/i-is-another-rimbaud-i-afrika/