Grusomhetens Teater | Kompaniet
12
page-template-default,page,page-id-12,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-3.0
 

Kompaniet

Grusomhetens Teater produserte sin første forestilling i samarbeid med Trøndelag Teater i 1989, og ble etablert som egen gruppe i 1992.

Siden 2002 har vi hatt egen scene i Hausmannsgt 34 som ble etablert med støtte fra Norsk Kulturråd.

Teateret har opptrådt på scener og festivaler i Japan, Tyrkia, Russland, Tyskland, Frankrike, Polen, England, India og Sverige. På flere av disse stedene, i tillegg til i Irland og New York, har kompaniet også holdt workshops.Grusomhetens Teater lager forestillinger innenfor den fysiske tradisjon og henter grunnleggende inspirasjon fra Antonin Artauds visjoner for et anatomisk teater.

 

Vi skaper teater med kroppens egen musikalitet, dens pust og poesi, som all handlings begynnelse. Artaud ønsket å vekke til live den iboende livskraft som fins i naturen og som det vestlige mennesket synes å ha glemt. Teatret blir således et redskap for å lege livet. Vi søker ikke å gjengi realistisk virkelighet så den kan gjenkjennes, men å berette om den kjerne av liv som ligger i enhver genuin erfaring. Selv om det taes utgangspunkt i et dramatisk verk eller en litterær tekst, ansees ikke ordet som det sentrale og blir ofte borte i det totale scenebildet.

 

Kunstnerisk leder og grunnlegger er Lars Øyno.