Grusomhetens Teater | Njals saga – en brent opera av Atli Ingólfsson
3304
post-template-default,single,single-post,postid-3304,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-3.0
 

Blog

Njals saga – en brent opera av Atli Ingólfsson

  |   Nyheter

Njåls saga, Njála, fra 1270-tallet er sett som den første romanen i Norden. Helter som Gunnar fra Hlidarendi og Kare Solmundsson blir stilt mot skurker som Mord og Flosi. Njål er en rettskyndig mann som blir brent inne i huset sitt av sine fiender, sammen med hele sin familie. Sagaen er også kalt Brennu-Njals saga.

 

I Cinnobers produksjon bryter volden ut hvor språket opphører. Dette i sin tur avler mer vold i et forløp som ikke lar seg bremse. Språket er vold. Njals saga blir her presentert med musikkteaterets uttrykk, nyskrevet tekst, rituelle handlinger og danset fysisk teater. Musikken er skrevet som en opera. Det er strupesang, chanting og lydkunst i en vakker og voldelig sammensmeltning.

 

Njals saga er skapt av Atli Ingólfsson, Svante Aulis Löwenborg og Ludvig Uhlbors. Mens Ingólfsson står for musikk og libretto, er tekstarbeide, scenografi og kostyme av Ludvig Uhlbors. Löwenborg har gjort lys. Regien er ved Ingólfsson og Löwenborg. Atli Ingólfsson samarbeider for tredje gang med Cinnober Teater, etter Suzannah av Jon Fosse og Play Alter Native av Finn Iunker. Ingólfssons musikk har blitt fremført av Arditti Quartet, Oslo Sinfonietta, norske Poing trio, Ensemble Intercontemporain, KammarensembleN, Island Symphony Orchestra. Han har skrevet for trompetisten Håkan Hardenberger og trekkspilleren Frode Haltli. Cinnobers produksjoner har tidligere blitt presentert på Ultimafestivalen i Oslo og Black Box Teater.

 

Mer information kan gis på lowenborg@cinnoberteater.com eller 48235606
Billetter: njalssaga@cinnoberteater.com
Spilles på Grusomhetens Teater, Hausmania, Hausmanns gate 34 i Oslo
18 Februari kl 19.00
19 Februari kl 19.00 lengd ca 70 minuter