Grusomhetens Teater | Neibanden
1811
post-template-default,single,single-post,postid-1811,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-3.0
 

Blog

Neibanden

  |   Gjestespill, Nyheter

NEI – gjestespill fra Berlins subkultur

NEI er en norsk-tysk produksjon av Tone Avenstroup med scenografi av Worm Winther. Forestillingen hadde urpremiere i Berlin 20.11.2012. Stykket er skrevet av Jörg-Michael Koerbl (2000) og blir fremført av Neibanden.

Neibanden består av ni scenekunstnere og musikere fra Norge, Tyskland, Italia og USA. NEI er det første felles teaterprosjektet til Avenstroup og Winther siden tiden med teater- og performancekollektivet Baktruppen. Andre teaterstykker av Koerbl har blitt oppført på forskjellige institusjonsteatre i Tyskland. Det er første gang NEI spilles – nå også i Norge.

Visninger: 12. / 13. / 14.6.2014, kl. 21.
Sted: Hausmania Kulturhus, Hausmannsgt. 34, 0182 Oslo

Bill. kr. 150,- / 100,- Bill. best. tlf. 22203095 (Grusomhetens Teater)

Pressebild_NEIN_02
Jörg-Michael Koerbls drama NEI står i tradisjon med Bertholt Brechts lærestykker, men tema er et annet. Hos Brecht dreier det seg om å ofre seg for en sak, hos Koerbl handler det om å ta stilling. Forestillingen formidler følgende: Si nei! Men stykket har mange nei, og hvert nei kan sies og forstås på så mange måter. En avstandstaken medfører ikke umiddelbart til at en sier sier ja til det motsatte.

«Et ja blir bare halvparten så bra.» (J.M. Koerbl)

NEI er en minimalistisk tekst, en negasjon settes i omløp. Teksten er tydelig, men etter en stund brytes det entydige opp. Nei-et fortsetter i eget hode, teksten dreier og blir til musikk. Neibanden har med seg sin egen musikk. Teksten er et partitur, skuespillet er et mønster. NEI gir tankerom. Det er et åpent verk.

EPLE elsker KORINT som elsker seg selv. KORINT har en affære med SORT som ikke elsker noen. SORT har tidligere elsket REGINA som har en affære med EPLE. EINSTEINAUGE har lenge vært sammen med FRIXIBRIXI; de kan verken elske hverandre eller skilles. EPLE blir forelsket i DUKKE KORINT. NEI er en tragedie. Spetakkelet finner sted i et sirkus.

Trommer: Aaron Snyder (Eple). Resitasjon: Rex Joswig (Sort). Carola Lehmann (Regina). Sang: Margareth Kammerer (Korint). Produksjonsassistent: Ariane Sept (Dukke Korint). Sufflør: Silvia Koerbl (Einsteinauge). Regi: Tone Avenstroup (Frixibrixi). Musikk: Bernd Jestram. Scenografi: Worm Winther.

Nettside: www.neinbande.net

Kontakt: Worm Winther +47 92088800, wintherworm@gmail.com
Tone Avenstroup +49 30 44044141, +47 45672256, avenstroup@hotmail.com
NEI i Oslo arrangeres av Grusomhetens Teater og Kulturhuset Hausmania.
Bill. kr. 150,- / 100,- Bill. best. tlf. 22203095 (Grusomhetens Teater)
Billettbestilling online Kontakt: ariane@neinbande.net

Pressebild_NEIN_03