STAGING AGES av H2DANCE (NO/SE/UK) – 21. og 22. mai - Grusomhetens Teater
3018
post-template-default,single,single-post,postid-3018,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-3.0,elementor-default,elementor-kit-5536,elementor-page elementor-page-3018
 

Blog

STAGING AGES av H2DANCE (NO/SE/UK) – 21. og 22. mai

  |   Nyheter

21. mai kl: 19
22. mai kl: 15
Billetter: https://h2dance.hoopla.no/sales/

 

Konsept, koreografi & regi: Hanna Gillgren & Heidi Rustgaard
Dansere: Darren Anderson, Emilyn Claid, Laura Doehler, Sean Dodgson, Ella Sophoclides
Original musikk: Sylvia Hallett
Lysdesign: Andy Hammond
Teknikk: Rachel Shipp
Produsent: Nathalie Richardson
Foto: Benedikt Johnson
Lengde: 55 minutter uten pause

 

Med STAGING AGES dissekeres generasjonskløften, normer og tabuer, verdighet, forventninger og fordommer.

I samarbeid med fem dansere i alderen 10 – 66 år, presenteres en parade av møter, minner og framtidsprojeksjoner hvor vi blir kjent med danserne gjennom deres personlige opplevelse av alder og tid. I forestillingen beveger vi oss mellom det lekne, barslige og uskyldige til det hemmelighetsfulle og provoserende, hvor møte mellom generasjonene og hvordan vi ser oss selv i det offentlige og private rom står sentralt. Danseren bytter om på sine roller og hopper inn og ut av hverandres scener som statister og hovedpersoner.
H2DANCE består av den prisbelønte koreograf/utøver-duoen Heidi Rustgaard (NO) og Hanna Gillgren (SE). Siden 1999 har de samarbeidet som koreografer og utøvere i egne produksjoner, og de samarbeider både med profesjonelle utøvere og amatørgrupper.
www.h2dance.com

 

STØTTET AV: Arts Council England, Norsk Kulturråd, Kulturrådet Sverige, Region Värmland

CO-PRODUKSJON: Riksteatern Värmland Sverige, DansiT – Senter for dansekunst i Sør-Trøndelag, The Place, Dance East og Pavilion Dance Storbritannia.

 

Anmeldelser:

 

“What Gillgren and Rustgaard manage to do with their humorous, endearing yet provocative work is avoid sentimentality or emotional overload. There is poignancy, texture, reflection and naughtiness. A work that gives us a realistic, honest take on ageing, it is a tribute not just to the choreographers but the performers that make it so real.” 

Josephine Leask londondance

 

“From being hyperactive teenagers to curious three years olds, from discovering your sexuality to feeling lost, this unique and original show sets out to demonstrate all of the different aspects of life through movement.”

Neil Johnson Everything Theatre

 

“Staging Ages is charming, funny and touching”
Jann Parry DanceTabs

 

“it gradually unfolds to become a piece of work that argues persuasively about how we should consider age and the stereotypes that comes with particular ages.” lovelondonloveculture