Grusomhetens Teater | Weiberrevue
587
post-template-default,single,single-post,postid-587,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-3.0
 

Blog

Weiberrevue

  |   Gjestespill

Regi: Gisela Höhne
Scenografi: Angelika Dubufe
Musikkredaksjon: Bianca Tänzer
Koreografi: Kerstin Rünzel

www.theater-rambazamba.org
Gjestespill fra Theater RambaZamba (Berlin):
Weiberrevue
– Kvinnerevyen –

Mandag 9. og tirsdag 10. juni 2008 kl 19.00 på Grusomhetens Teater, Hausmannsgt. 34
„Jeg vil bli en kvinne, en vill kvinne”. En tysk teatersensasjon gjester Norge for første gang.

Theater RambaZamba har på 17 år utviklet seg til Tysklands viktigste såkalt ”integrative” ensemble. De psykisk utviklingshemmede skuespillerne under ledelse av regissør Gisela Höhne skaper dyptloddende og fargesprakende teater som har vakt stor oppmerksomhet internasjonalt og tjent som inspirasjonskilde for noen av Tysklands største registjerner i dag. Til Grusomhetens Teater kommer de med forestillingen ”Weiberrevue”.

Under en glitrende stjernehimmel drømmer Nele om å vokse seg ut av barnetilværelsen, og bli en ekte kvinne – en vill kvinne. Et helt galleri av forrykte, gåtefulle og egenrådige damer, akkompagnert av et fantasifullt band, er der for å vise Nele hva det vil si å være vill, hva det vil si å være kvinne. I løpet av kvelden vil de la også drømmemannen gjenoppstå – i deres egen skikkelse – til toner av wienervalser, Marlene Dietrich og the Beatles. Med henrivende kostymer, fabeldyr, sang og dans utforskes temaer som kjønnskonstruksjon, mental isolasjon og den utstøttes sårbarhet. Resultatet er en sanselig og gripende oppvisning fra et enestående kompani.

Med sitt dedikerte, fryktløse totaluttrykk kommer Theater RambaZamba nær pur teatermagi. Samtidig byr de på en hjertelig oppfordring til indre vekst, i det tilskueren konfronterer og ser seg nødt til å revurdere sine forestillinger om de ”hemmede” som faller gjennom i vårt strømlinjeformede samfunn.

”Ramba Zamba er det eneste teateret som kommer utenom meningskriser.”
Frank Castorf, kunstnerisk leder, Volksbühne, Berlin

”Det mest geniale korrektiv mot perfeksjonstvang og konsepsjonshysteri, det mest geniale korrektiv mot innholdsløshet og overflate.”
Vegard Vinge, norsk scenekunstner bosatt i Berlin

[nggallery id=20]Regi: Gisela Höhne
Scenografi: Angelika Dubufe
Musikkredaksjon: Bianca Tänzer
Koreografi: Kerstin Rünzel

 

www.theater-rambazamba.org

 

The scene and workspace of The Theatre of Cruelty is in use by other theatre companies as well.

Since the start in 2002 at Hausmania in Oslo, there has been performed over 30 guestplays, and several workshops has been held here.

We also rent out the stage for movie produktions, photosessions and others.
Please contact us for appointments.