Grusomhetens Teater | «What a Glorious Day!» spilles 18.-20. desember
1954
post-template-default,single,single-post,postid-1954,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-3.0
 

Blog

«What a Glorious Day!» spilles 18.-20. desember

  |   Nyheter

what_a_glorious_day_aktuelt

En hommage til kunstmaleren Bendik Riis i denne søte juletid

«Juletreet pyntet er, så skjønt og deilig nu, med flagg og kurver, mange lys, og stjærnesøll og sne, med farvelenker, og papir Juletreet står, med glassfugler, søllkuler, og spurvefugler små.»

What a Glorious Day! er en forestilling som tar utgangspunkt i livet og bildene til den norske kunstmaleren Bendik Riis.

Et gjennomgående tema i denne originale malerens liv og verk er lengselen etter å gjenskape det tapte barndomshjemmet. Bendik Riis’ håp om et hjem for seg og sine ble aldri innfridd, all den tid psykiatrien tok seg av ham og begrenset hans virkelighet betraktelig. I hans bilder kommer visjonene om et anstendig liv fram, der alt som synes godt for mennesket vies stor plass, og der julens gleder sidestilles med paradiset.

What a Glorious Day! utforsker hvordan ømhet og nærhet flettes sammen med fantasi og eventyr, både fra populærkulturen og den episke nasjonaldiktningen, innenfor hjemmet og familien. Forestillingen skildrer et drømmende menneske fylt av barnlig glede.

Dette er en gjenoppsetning av Grusomhetens Teaters mest lystige og luftige stykke. Både scenografien og uttrykket har blitt fornyet siden premieren i 2011.
WaGD
Idè og regi:
Lars Øyno
Skuespillere: Hanne Dieserud, Camilla Vislie, Ivar Ørn Sverrisson og Jimmie Jonasson
Musikk: Lars Pedersen
Kostymer: Gjøril Bjercke Sæther
Lys: Jan Skomakerstuen
Scenografi: Tormod Lindgren og Lars Øyno

What a Glorious Day! spilles på Grusomhetens Teater i Hausmannsgate 34 i Oslo, fra og med torsdag den 18. desember til og med lørdag den 20., kl. 20.00 alle dager.

Billetter: 22203095/ billetter@grusomhetensteater.no og ved inngang. www.grusomhetensteater.no