Grusomhetens Teater | DUET av H2DANCE spilles på Grusomhetens Teater 7. og 8. november kl: 20.00
1892
post-template-default,single,single-post,postid-1892,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-3.0
 

Blog

DUET av H2DANCE spilles på Grusomhetens Teater 7. og 8. november kl: 20.00

  |   Nyheter

Spillested: Grusomhetens Teater, Hausmanns gate 34, 0182 Oslo, Norway
Spilletider: 7. og 8. november kl: 20.00
Varighet: 55 minutter
Billetter>>
Kontakt: heidi@h2dance.com
Spilles på Engelsk

Etter 13 år sammen bestemmer de to koreografene seg for å gå i parterapi. De tar en brutalt ærlig titt på seg selv og avslører et forvirret og desillusjonert forhold. DUET er en humoristisk og provoserende undersøkelse av tosomheten. DUET var finalist i The Place Prize for dance og vinner av publikumsprisen.

Konsept, koreografi og dans: Hanna Gillgren og Heidi Rustgaard
Dramaturgi: Wendy Houstoun og Mark Whitelaw
Musikk: Sylvia Hallett
Lysdesign: Andy Hammond
Kostymer: Heidi Rustgaard
Produsent: Natalie Richardson

H2DANCE (dannet i 1999) presenterer felles koreografi og regi av de to kunstneriske lederne Heidi Rustgaard (Norge) og Hanna Gillgren (Sverige). Sammen lager de dynamisk, tankevekkende og ironisk danseforestillinger som grenser til performance. Arbeidet kombinerer bevegelser med tekst, sang, film og designelementer, som direkte kommuniserer og stadig integrerer og reagere på publikum. De leverer ofte politisk ladede forestillinger som stiller spørsmål ved kjønnsroller, grupper og konformitet. Ved bruk av humor og ironi lager de verk som portretterer mennesker og deres eksistens i vår samtid.

H2DANCE har skapt en rekke kritikerroste arbeid som Say Something (2012), To Die For (2007), Silent Movie (2004) Faked (2003), Butterfly Belly (2002) og Ostrich (2000). I 2013 var de finalister i PlacePrize for Dance med DUET, og vant publikumsprisen. I 2005 samarbeidet de med filmskaperen Rachel Davies på filmen GOLD, som vant IMZ Dance on Screen Award. H2DANCE var Associate Artists på The Place i 2001-02 London, og har siden da tatt opp residens på Taipei Artist Village, Taiwan, Gaara Foundation, Nairobi, Kenya og DansiT, Trondheim, Norge for å nevne noen.

I sommer utviklet de SAY SOMETHING til en barneforestilling som vil spille på Scenehuset i Oslo 25. oktober i samarbeid med Det Norske Jentekor. H2DANCE har denne våren og sommeren jobbet med å utvikle et konsept for en ny forestilling STAGING AGES hvor de vil undersøker forholdet mellom generasjonene. STAGING AGES vil være et samarbeid med fem dansere i alder 8 – 70 og ha premiere våren 2015. DUET er støttet av Arts Council England, Norsk Kulturråd, Statens Kulturråd Sverige, Nordisk Kulturfond, Den Norske Ambassaden i London og Region Värmland, Sverige. Co-produksjon: DansiT Trondheim, Studio Trade / Studio 11 Köln Tyskland, Dans i Värmland, Karlstad Sverige, Cambridge Junction, South East Dance og The Place i Storbritannia.

Nettside: www.h2dance.com

Presse:

“their charm comes from the women’s personalities, their autobiographical honesty and dry sense of humour”
The Times

“The disconnect is funny, sometimes brutal, and always entertaining.”
The Guardian

“A funny piece about dance and dancers, winningly performed.”
The Telegraph

“Duet is a unique piece of honest, funny and inspiring work that is both personal and performative. The physicalisation and verbalisation of the pair’s emotional struggle is deft and witty. “
Total Theatre