Fred – 1992Peace – 1992 - Grusomhetens Teater
106
post-template-default,single,single-post,postid-106,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-3.0,elementor-default,elementor-kit-5536
 

Blog

Fred – 1992Peace – 1992

  |   Produksjon

Slurpen, Oslo 1992


[eight_columns]Regi: Lars Øyno
Koreografi: Lise Eger
Scenografi: Sunniva Gåsemyr
Sceneteknikk: Vidar Storvik[/eight_columns]Medvirkende: Bjarne Hjelde, Halina Burger, Terje Dragseth Anders Dalberg, Lillian Lydersen, Kristin Søbstad, Marit Schade Ødegaard, Sonia Loinsworth, Ragnhild Melbye, Anne Vickstrøm, Gry Enger, Eirik Skaar, John Ivar Bye, Svenn Dybvik, Camilla Tostrup og Elizabeth Lyseng (inspisient + fotograf)


Fred omhandler W. A. Mozarts siste minutter, eller sekunder, i arbeid med sitt Requiem. Forskjellige assosiative temaer flettes inn i de første åtte takter av Lacrymosa-satsen, som er det siste Mozart selv nedtegnet på papiret. Tingene beveger seg således på flere handlingsplan, som belyser hverandre gjensidig. Det handler om et åndedrag, et innpust hvor man forsøker å holde fast ved livet, idet det er i ferd med å forsvinne.

[nggallery id=2]Slurpen, Oslo 1992


[eight_columns]Directed by: Lars Øyno
Choreography: Lise Eger
Scenography: Sunniva Gåsemyr
Technician: Vidar Storvik[/eight_columns]With: Bjarne Hjelde, Halina Burger, Terje Dragseth Anders Dalberg, Lillian Lydersen, Kristin Søbstad, Marit Schade Ødegaard, Sonia Loinsworth, Ragnhild Melbye, Anne Vickstrøm, Gry Enger, Eirik Skaar, John Ivar Bye, Svenn Dybvik, Camilla Tostrup and Elizabeth Lyseng


”Peace” deals with the last seconds of W. A. Mozart, at work on his Requiem mass. Various associative themes are weaved into the first eight bars of the Lacrymosa movement, which are the last notes to be inscribed by Mozart before he died. The performance unfolds on several levels of narrative simultaneously; these levels illuminate one another. It is a performance about a single breath, about holding on to life in the very moment it is about to expire.

[nggallery id=2]