Grusomhetens Teater | REVOLUSJONÆRE BUDSKAP
2206
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2206,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-3.0
 

REVOLUSJONÆRE BUDSKAP

OM REVOLUSJONÆRE BUDSKAP

plakat_revolusjonaere_liten

Revolusjonære budskap baserer seg på den franske teatermannen Antonin Artauds tre forelesninger fra universitet i Mexico i 1936, og hans siste blyantskrevne nedtegnelser. Med ti nyutdannede skuespillere og en dramatisk hymne komponert av Øystein Elle, framført av blant andre Lars Tore Pedersen (When), tar regissør Lars Øyno sikte på å billedliggjøre innholdet i disse tekstene.

 

«Artaud lengtet etter en dyptgående forandring av mennesket, en fysisk og metafysisk revolusjon basert på krefter som den europeiske åndsform har trukket vekk og inn i glemselen. Han mente det var de unge som kunne forstå ham og bringe denne revolusjonen ut i live. Derfor var det svært viktig for meg å velge et nytt, ungt lag til denne forestillingen», sier Lars Øyno.

 

«Revolusjonære budskap rekker samtidig en hånd til Edvard Munchs Skrik i jubileumsåret. Skriket var viktig for Artauds kunstneriske uttrykk. Som hos Munch er det et eksistensielt skrik vi betrakter i vår forestilling. Når alt er oppløst, kan noe nytt stige fram.»

 
 
 
 

Konsept og regi

Lars Øyno

Skuespillere

Maria Halseth
Liv Pflug
Maja Clementsen
Josephine Kylén Collins
Jon Arne Arnseth
Jessica Berg
Tom-Stian Lenningsvik
Johannes Blåsternes
Sara Fellman
Lars August Jørgensen

Scenografi

Tormod Lindgren

Lys

Jan Skomakerstuen

Regiassistent

Janne Hoem

Musiker/komponist

Lars Tore Pedersen

Komponist

Øystein Elle

Produsent

Nina Ziegemann

Produksjonsår

2013