Grusomhetens Teater | SISTE SANG
5447
post-template-default,single,single-post,postid-5447,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-3.0
 

Blog

SISTE SANG

  |   Performance

“There is only one animal… the animal is a principle.”

Balzac

 

“Melancholy and sadness are the start of doubt… doubt is the beginning of despair; despair is the cruel beginning of the different degrees of wickedness.”

Isidore Ducasse

 

«Siste Sang» hadde premiere i 2009 på Grusomhetens Teater i Oslo, og har siden gjestet Teatr Baj i Warszawa, Cinnober Teater i Gøteborg, Harry Crook Theater i Bristol, The International Theater Festival of Kerala i India, og ved Theater Xcai i Tokyo, Japan.

 

OM SISTE SANG:

Den franske poet Isidore Ducasse alias Comte de Lautréamont født i Montevideo, med skolegang på Lycèe utenfor Paris der barn av franske ambassadører i utland ble satt i karantene før de fikk slippe ut blant den franske befolkning ble beskrevet som en høy ung mann, tynn og med litt bøyd rygg, blek hudfarge, langt hår som falt nedover pannen, skarp i stemmen. Han virket trist, taus og innadvendt. Han klaget ofte over smertefulle migrener. Comte de Lautréamont skrev «Maldorors Sanger», og etterlot seg «Poesier» – et forord til en bok som aldri ble skrevet. Etter hans død kun 24 år gammel i 1870 forsvinner alle spor. I dag eksisterer kun ett eneste uskarpt fotografi, som først dukket opp i 1970.

 

Det går 50 år før surrealistene oppdager hans verk, André Breton kaller ham surrealismens far, og Salvador Dalí er blant dem som trykker han til sitt bryst. «Siste Sang» av Lars Øyno tar utgangspunkt i Comte de Lautréamonts liv og verk. Forestillingen handler om døden og forfatterens siste timer på sitt lille kvistværelse i Paris. Den handler om råskapen i menneskenaturen. Drøm, virkelighet, dyr og mennesker går i hverandre i et forsøk på å forstå hva mennesket egentlig er. Lautréamont spilles av Odille Annette Heftye Blehr. Vi følger mannens innvendige kamp og hans kalde, nådeløse blikk på livets grunnbetingelser.

 

Idé og regi: Lars Øyno
Skuespillere: Odille Annette Heftye Blehr, Lars Brunborg, Rita Lindanger
Kostymer: Gjøril Bjercke Sæther
Scenografi: Lars Øyno og Jan Skomakerstuen
Lys: Jan Skomakerstuen
Masker: Trude Sneve
Produsent: Claudia Lucacel

 

Mer info, video og anmeldelser:

SISTE SANG

 

Spilles 16-17 og 20-23. okt KL. 20:00
Ordinær: 250 NOK
Student/Honnør/Scenekort: 200 NOK
Billetter bestilles på forhånd her!

 

Her er våre retningslinjer for å begrense smitte:

Regjeringens smittevernregler følges. Vi har derfor redusert kapasitet, og selger kun 26 billetter pr. forestilling. Stolene er plassert med 1 meters avstand, og delt i enkeltseter. Billetter kjøpes på forhånd på nett. Billettene er unummererte, og publikum bes møte opp senest 15 minutter før forestillingsstart. Følg vertens anvisning for plassering.

 

  • Salene blir vasket grundig hver morgen. Alle ansatte har lett tilgang på håndsprit og engangshansker.
  • Det vil være antibac tilgjengelig ved inngangen. Vi oppfordrer deg til å bruke dette og ellers følge rådene for god hånd- og hostehygiene.
  • Om du har symptomer på luftveissykdom, må vi be om at du holder deg hjemme. Dette gjelder også ved milde symptomer. Du kan heller ikke gjeste oss dersom du er i karantene.
  • Hold 1 meter avstand til andre mens du besøker oss. I foajéen sitte/stå nærmere enn dette med medlemmer av egen husstand.
  • Ytterklær og eiendeler tas med inn i salen.
  • Baren er stengt.