THE RAVEN – Vårsesongen 2022 - Grusomhetens Teater
6021
post-template-default,single,single-post,postid-6021,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-3.0,elementor-default,elementor-kit-5536
 

Blog

THE RAVEN – Vårsesongen 2022

  |   Forestilling

Grusomhetens Teater
presenterer

“THE RAVEN” – etter Edgar Allan Poe

Regi & manus: Lars Øyno

Ny-premiere onsdag 16. mars 2022

Spilles 16. til 19. og 22. til 26. mars 2022

kl.20.00

Lengde: 75 min – ingen pause

Priser

Ordinær: 250,- Student: 200,- Grupper over 10: 180,-

Billetter

grusomhetensteater.ticketco.events


«Intet min erindring dæmper, det var i en mørk december, hvor hver glød på arnen kæmper, mod det mulm, en vinter ser. Ivrigt længtes jeg mod morgen, og jeg søgte glemme sorgen gennom bøger glemme sorgen, at Lenore er ei mer, Ak, hin skønne sjældne pige, som kun himlens engle ser, og som nu er navnløs her.»

Den amerikanske forfatter Edgar Allan Poes (1809-1849) dikt «The Raven» (1845) inneholder 18 vers, med et handlingsforløp som appellerer til scenisk fremførelse. Litteraturhistorien beskriver diktet som et særskilt gåtefullt verk. Vår teaterforestilling vil i tillegg til å visualisere den ytre handling prøve å nå ned til de beskrevne lag av menneskelige problemstillinger der materien viker for metafysikk og drøm. Edgar Allan Poes forfatterskap beskjeftiger seg med det som er skjult i menneskets bevissthet, – avtrykk fra sjel og nervenes følsomhet. Grunnet sin insistering på drømmens revolusjonære betingelser anskueliggjør «The Raven» poetisk en universell angst knyttet til livets iboende anarki.

«…and I do believe that nature is about to speak.»

– Antonin Artaud, 31 januar 1948

En magisk poetisk forestilling vi seint vil glemme. Den må settes opp igjen ved anledning. World wide. Vi takker. Som i drømmen er det urovekkende og uhyggelige parra med ubeskrivelige gleder.

FORFATTER – Terje Dragseth

Lars Pedersen har komponert musikken til forestillingen, og det gir en organisk følelse at han også er til stede og synlig på siden av scenen.

SCENEKUNST – Live Drønen

…her er mye stillhet, mye pust og kropper i stadig nye organiske formasjoner. Det er som om hvert øyeblikk av historien er delt opp i hundre ulike små bevegelser.

DAGSAVISEN – Inger Marie Kjølstadmyr

 

Skuespillere

Hanne Dieserud
Live Noven
Johanna Øyno

 

Besetning

Musikk Poul Høxbro
Lys Jan Skomakerstuen
Kostymer Gjøril Bjercke Sæther
Figurdesign Kjartan Øyno Kirksæther
Masker Trude Sneve
Tekniker Thomas Sanne
Produsent Leanna Lunde
   

 

 


Mer informasjon

Dørene åpner 30 min før showstart. Støttet av Kulturrådet, Fond for Lyd og Bilde, og Oslo Kommune. Fotografering og lydopptak under forestilling er ikke tillatt.

Om smittevern og koronarestriksjoner