Blog

«I is Another-Rimbaud i Afrika» på 12th International Theater Festival of Kerala, India 2020

  |   aktuelt, blogg

Grusomhetens Teater er invitert til The 12th International Theater Festival of Kerala (ITFoK) 2020 i India med forestillingen «I is Another-Rimbaud i Afrika», skrevet og regissert av Lars Øyno. Dette er kompaniets 3dje deltagelse i Kerala. Festivalen arrangeres årlig, og inviterer en rekke nasjonale og internasjonale kunstnere og institusjoner under en felles plattform.  ITFoK har som mål å gi et interaktivt rom mellom artister og publikum. Foruten teaterforestillinger avholdes seminarer og workshops, visning av filmer, utstillinger etc. ITFoK tema for 2020 er «Imaginning Communities» hvor fokus rettes mot teaterformer som reflekterer over demokratiets tilstand, henviser til alternative stemmer, og foreslår forskjellige fremtidige måter for erindring.

 

«I en tid med falsk nyhetsformidling, desinformasjon og uopphørlige angrep på ideen om kultur, – hvilken rolle skal kunsten og teateret inneha?» er festivalens hovedspørsmål. Grusomhetens Teaters forestilling «I is Another – Rimbaud i Afrika» møter festivalprogrammets målsetting gjennom å reise spørsmål ved hvilken rolle kunst spiller i samfunnet. Tema er den franske dikter Arthur Rimbauds (1854-1890) siste kapittel som handelsmann i Øst-Afrika, – om hvordan en storslått dikter forlot sitt kunstnerskap til fordel for handelsvirksomhet på et annet kontinent. Hva fant Rimbaud som kaffe og våpenselger i Etiopia som ikke poesien kunne fremskaffe? Kan et eventuelt svar på dette ha betydning for oss i dag?

 

Premiere fant sted på Grusomhetens Teater den 26 januar 2017. Forestillingen gjestet 37th Fadjr International Theater Festival i Tehran, Iran i februar 2019, Theater Xcai i Tokyo, Japan september 2017, og Bedales Theater i Petersfield, UK januar 2018.

 

Spilles 24. og 25. januar 2020 kl.19:00 på 

Actor Murali Theatre, Kerala Sangeetha Nataka Akademi, Thrissur, Kerala, India.

 

Regi og manus: Lars Øyno

Komponist: Lars Pedersen

Medvirkende: Hanne Dieserud, Live Noven, Miguel Steinsland, Sara Fellman, Henriette Blakstad, Gaute Næsheim, Kristiane Nerdrum Bøgwald, Jade Francis Haj

Musikker: Varun Krishnan.

Lys: Jan Skomakerstuen

Kostymer: Gjøril Bjercke Sæther

Produsent: Claudia Lucacel

 

Festival website: http://theatrefestivalkerala.com/

Mer info om «I is Another – Rimbaud i Afrika» : http://www.grusomhetensteater.no/portfolio_page/i-is-another-rimbaud-i-afrika/