HVEM ER REDD FOR VIRGINIA WOOLF?

GRUSOMHETENS TEATER

Presenterer

EDWARD ALBEES


HVEM ER REDD FOR VIRGINIA WOOLF?

 

“Virkeligheten er den seigeste av alle illusjoner.”

 
Et verdenskjent moderne stykke fra 60 tallet settes opp på Grusomhetens Teater. Det er en ny satsing for ensemblet som har en lang tradisjon innen eksperimentelle og ukonvensjonelle oppsetninger.
 
“Hvem er redd for Virginia Woolf?” har, som med alle verk av kunstnerisk verdi, sine skjulte og udefinerte dybder. Alt tilsier en realistisk fremstilling av Edward Albees drama, men med ensemblets underliggende tradisjon inspirert av Antonin Artauds teorier og Jerzy Grotowskis teknikk, muliggjøres en kombinasjon av to teatervirkeligheter.
 
I stykket møter vi et middeladrende par, Martha og George, som har invitert et ungt par, Nick og Honey, til nachspiel. Etter hvert som den fuktige natt skrider mot morgenen, kommer til utrykk en menneskelig livsens smerte i form av et spill mellom sannhet og løgn. Edvard Albee hadde forut for «Hvem er redd for Virginia Woolf?» skrevet 6 teaterstykker, men hverken med disse eller senere verk oppnådde han slik suksess som med historien om Martha og George. I dag er det en klassiker. Førsteoppførelsen fant sted den 13 oktober 1962 på Billy Rose Theatre i New York. Kritikeren Clive Barnes skriver, som en slags ettertanke, i 1976: «Kanskje skuespillet fikk for mye ros den gang – det fikk det virkelig – og Mr. Albee har skrevet bedre skuespill senere. Men han har aldri nådd den samme virkelighetsnære villskapen som i dette stykket.» Siden vi nevner 1976 ble stykket dette året satt opp på Den Nationale Scene i Bergen i regi av Stein Winge, og med vår scenograf, John-Kristian Alsaker, i tilsvarende funksjon den gang.
 
Støttet av Kulturrådet, Fond for Lyd og Bilde, og Oslo Kommune Teaterforlag: Nordiska ApS – København
 
Spilles: 25. oktober til og med 10. november kl.19:00 (unntatt søn. & man.) Dørene åpner 30 min før showstart. Forestillingen varer i ca 3,5 timer med 2 pauser. Snacks og drikke kan kjøpes i teatrets foajé.
 
Billetter bestilles her​,på tlf. 22203095 eller v/ inngang. For gruppebestilling på 10 personer eller flere – ta kontakt på ​claudia@grusomhetensteater.no​.
 
For mer informasjon, anmelderbilletter eller intervjuavtale ta kontakt med:

Produsent: Claudia Lucacel

Mobil: 94 82 82 92

Mail: claudia@grusomhetensteater.no

 
Fotografering og lydopptak under forestilling er ikke tillatt. Vi gjør oppmerksom på at det røykes urtesigaretter i forestillingen.
 
Følg oss også på ​Facebook​ og Instagram #hvemerreddforvirginiawoolf

Skuespillere

Martha: ​Hanne Dieserud

George: ​Miguel Emilio Dobrodenka Steinsland

Honey: ​Kirsti Sørlie Hansen

Nick: ​Carl Filip Amundsen Stav

Regissør

Lars Øyno

Regiassistent

Claudia Lucacel

Scenografi

John-Kristian Alsaker

Scenografiassistent

Thomas Sanne

Lysdesign

Rolf Christian Egseth

Lysdesignassistent

Jan Skomakerstuen

Kostymedesign

Gjøril Bjercke Sæther

Kostymeassistanse

Jørgen Opsahl

Maskør

Trude Sneve

Sufflør

Live Marianne Loven

Foto og video

Claudia Lucacel

Plakatdesign

Thomas Dabrowski

Produsent

Claudia Lucacel

Oversettelse

Svein Sturla Hungnes

Produksjonsår

2018