REVOLUSJONÆRE BUDSKAP

OM REVOLUSJONÆRE BUDSKAP

plakat_revolusjonaere_litenRevolusjonære budskap baserer seg på den franske teatermannen Antonin Artauds tre forelesninger fra universitet i Mexico i 1936, og hans siste blyantskrevne nedtegnelser. Med ti nyutdannede skuespillere og en dramatisk hymne komponert av Øystein Elle, framført av blant andre Lars Tore Pedersen (When), tar regissør Lars Øyno sikte på å billedliggjøre innholdet i disse tekstene.

 

«Artaud lengtet etter en dyptgående forandring av mennesket, en fysisk og metafysisk revolusjon basert på krefter som den europeiske åndsform har trukket vekk og inn i glemselen. Han mente det var de unge som kunne forstå ham og bringe denne revolusjonen ut i live. Derfor var det svært viktig for meg å velge et nytt, ungt lag til denne forestillingen», sier Lars Øyno.

 

«Revolusjonære budskap rekker samtidig en hånd til Edvard Munchs Skrik i jubileumsåret. Skriket var viktig for Artauds kunstneriske uttrykk. Som hos Munch er det et eksistensielt skrik vi betrakter i vår forestilling. Når alt er oppløst, kan noe nytt stige fram.»

«I det mexicanske, storslåtte landskapet fant han en revolusjon av klipper og sten, skapt til å uttrykke det mennesket, som var født i regionen.»
Antonin Artaud

Konsept og regi

Lars Øyno

Skuespillere

Maria Halseth
Liv Pflug
Maja Clementsen
Josephine Kylén Collins
Jon Arne Arnseth
Jessica Berg
Tom-Stian Lenningsvik
Johannes Blåsternes
Sara Fellman
Lars August Jørgensen

Scenografi

Tormod Lindgren

Lys

Jan Skomakerstuen

Regiassistent

Janne Hoem

Musiker/komponist

Lars Tore Pedersen

Komponist

Øystein Elle

Produsent

Nina Ziegemann

Produksjonsår

2013